Att välja sjal/sele - en översikt av olika typer

En trikåsjal är en så kallad "långsjal" och de är som det hörs på namnet, elastiska i tyget. De brukar vara runt 5 m långa och 50 cm breda och ha avsmalnande ändar. Vill man bära i något som avlastar riktigt bra är långsjal att föredra. Många tycker att en trikåsjal är det mysigaste till en nyfödd. De är också enkla att lära sig knyta och man kan ta i och ur barnet några gånger, utan att behöva knyta om. Barnet bärs upprätt mage mot mage. Det går också bra att amma i trikåsjal. Trikåsjal kan användas tills barnet är 6-12 månader.

De trikåsjalar vi har är svenskdesignade Aldoria Bambu soft av 100% ekologisk Bambu, ekologiska MaM Eco i hampa/ekobomull, Sino i modal/bomull, Hoppediz i bomull och Wrap duo vattensjal. Hos Knyt an hittar du också hybridsjalarna Wrapsody Bali Stretch och Ergobaby bärsjal hybrid. En hybridsjal är mindre elastik och kan används även när bebisen väger lite mer. Till ca 1 års ålder.

En lång vävd sjal är det som många tycker avlastar allra bäst. Till vävda bärsjalar används vävsätt som gör dem strechiga på diagonalen. De kan användas från födseln och så länge barnet vill bli buret. Upp till 3 års ålder är inga problem. Med en vävd sjal kan du göra många olika knytningar och bära barnet på magen, höften och ryggen. Barnet bärs upprätt och det går bra att amma i vävd sjal.

De vävda sjalar vi säljer är Girasol, Hoppediz, Storchenwiege och Calin Bleu Gauze. Nytt för 2015 är Yaro i ull/bomull och Didymos.

De sjalar vi säljer på Knyt an är mjuka och lättknutna redan från start.

I en ringsjal kan man bära från nyfödd och upp till 2-3 år. Ett mindre barn bärs upprätt mage mot mage. Ett lite äldre barn kan man även bära på höften och även kortare stunder på ryggen. En ringsjal justeras lätt med hjälp av 2 ringar. Den är väldigt snabb och enkel att använda och tar liten plats och är smidig att ta med. Den ringsjal vi säljer för närvarande är svenskdesignade Ringo. Det går också bara att amma i en ringsjal kan man amma.

 

En Mei Tai är en s.k fyrkantssjal  som består av ett fyrkantigt tyg med 4 breda band, ett i varje hörn. De nedre banden knyts runt midjan och de 2 övre över axlar och rygg.

Man bär upprätt på mage, på rygg eller höft. Barnet sitter ergonomiskt. Den ger också bra avlastning för den som bär och den är enkel att använda. Vill man amma i den går det att göra diskret. En Mei Tai har lång användningstid, den är sval och smidig att ta med. De Mei Tai vi har är heter Amazonas, svenska Tranan och Babyhawk.

 

 

De  bärselar vi säljer är ergonomiska för både bärare och barnet. De har ett brett och vadderat höftbälte för att vikten ska hamna på höften och inte på axlarna. De har vadderade axelband och en sittdel. Barnet sitter ergonomiskt i och med att det får stöd under bäcken och lår och kan sitta i den s.k grodpositionen. Ryggen stöds också men får samtidigt följa sin naturliga rundning. Knyt an har ett stort utbud av ergonomiska bärselar och säljer: Beco Gemini, Boba, Ergo, Ergo 360, Ergo Performance, Manduca, Rose and rebellion, Tula standard, Tula Toddler och Weego. Snart har vi även Twingo.  Se även: Jämförelse mellan olika bärselar.

Show VAT:
  
Categories
Customer's Area