• Frakt 29 kr. Gratis frakt inom Sverige vid köp över 400 kr!
  • Snabb leverans!
  • 14 dagars returrätt.
  • Kontakt: info@knyt-an.se
  • +46739340279
  • Personlig service

Att välja sjal/sele - en översikt av olika typer

En trikåsjal är en så kallad "långsjal" och de är som det hörs på namnet, elastiska i tyget. De brukar vara runt 5 m långa och 50 cm breda och ha avsmalnande ändar. Vill man bära i något som avlastar riktigt bra är långsjal att föredra. Många tycker att en trikåsjal är det mysigaste till en nyfödd. De är också enkla att lära sig knyta och man kan ta i och ur barnet några gånger, utan att behöva knyta om. Barnet bärs upprätt mage mot mage. Det går också bra att amma i trikåsjal. Trikåsjal kan användas tills barnet är 6-12 månader.

 

En lång vävd sjal är det som många tycker avlastar allra bäst. Till vävda bärsjalar används vävsätt som gör dem strechiga på diagonalen. De kan användas från födseln och så länge barnet vill bli buret. Upp till 3 års ålder är inga problem. Med en vävd sjal kan du göra många olika knytningar och bära barnet på magen, höften och ryggen. Barnet bärs upprätt och det går bra att amma i vävd sjal.

 

 

I en ringsjal kan man bära från nyfödd och upp till 2-3 år. Ett mindre barn bärs upprätt mage mot mage. Ett lite äldre barn kan man även bära på höften och även kortare stunder på ryggen. En ringsjal justeras lätt med hjälp av 2 ringar. Den är väldigt snabb och enkel att använda och tar liten plats och är smidig att ta med. 

 

En Meh Dai  består av ett fyrkantigt tyg med 4 breda band, ett i varje hörn. De nedre banden knyts runt midjan och de 2 övre över axlar och rygg.

Man bär upprätt på mage, på rygg eller höft. Barnet sitter ergonomiskt. Den ger också bra avlastning för den som bär och den är enkel att använda. Vill man amma i den går det att göra diskret. En Mei Tai har lång användningstid, den är sval och smidig att ta med. 

 

 

De  bärselar vi säljer är ergonomiska för både bärare och barnet. De har ett brett och vadderat höftbälte för att vikten ska hamna på höften och inte på axlarna. De har vadderade axelband och en sittdel. Barnet sitter ergonomiskt i och med att det får stöd under bäcken och lår och kan sitta i den s.k grodpositionen. Ryggen stöds också men får samtidigt följa sin naturliga rundning. Se även: Jämförelse mellan olika bärselar.

Moms visas:
Produkter
Övrigt