• Frakt 29 kr. Gratis frakt inom Sverige vid köp över 400 kr!
  • Snabb leverans!
  • 14 dagars returrätt.
  • Kontakt: info@knyt-an.se
  • +46739340279
  • Personlig service

Vävda sjalar - material

Bomull

Egenskaper: Bomull uppfattas ofta som ganska starkt samt lätthanterligt material, bomullssjalar kräver ofta inte så mycket inbrytning och har generellt lagom med grepp.

Skötsel: bomullssjalar kan ofta tvättas på 60 grader samt strykas på hög värme, det är ett tåligt och lättskött material som inte kräver några speciella behandlingar.

Linne

Egenskaper: Lin är ett tunt, svalt och starkt material sjalar med lin kräver ofta en hel del inbrytning innan de är mjuka. När de väl är inbrutna är de ofta väldigt mjuka och glider lätt på plats.

Skötsel: Linne är ett tåligt material som oftast kan tvättas på 40-60 grader samt strykas på medel-hög värme. Linne är viktigt att inte förvara vikt då det kan ge permanenta veck utan bäst är att förvara sjalar i linne rullade.

Hampa

Egenskaper: Hampa är ett starkt och ganska svalt material som kräver en del inbytning, när den är inbruten är det en stark sjal med en del grepp.

Skötsel: Hampa är ett tåligt material som tvättas på 40-60 grader samt kan strykas på medel-hög värme.

Ull

Egenskaper: Ull är mjukt, starkt och värmereglerande samt till viss del självrengörande., kräver oftast ingen direkt inbrytning. Ullsjalar upplevs ofta som mjuka och fluffiga på axlarna samt starka.

Skötsel: Ull behöver tvättas för hand i kallt vatten alternativt på ullprogrammet i tvättmaskinen. Förvara ullsjalar där det är ljus och rörelse (tex i hallen inte i garderoben) för att minska risken att skadedjur angriper sjalen.

Repreve

Egenskaper: Repreve är ett återvunnet material, som är väldigt mjukt och uppfattas ofta som svalt. Kräver ingen direkt inbytning och glider lätt på plats. Repreve blir inte skrynkligt och behöver inte förvaras på nått särskilt sätt.

Skötsel: Tvättas i 40-60 kan strykas på låg värme.

Silke

Egenskaper: uppfattas ofta som ett ganska svalt, greppigt och stumt material. Kan kräva en del inbrytning och blir med inbrytningen smidigt med bra grepp.

Skötsel: Sjalar med silke ska tvättas för hand eller i ullprogrammet i tvättmaskinen. Stryk på låg-medelvärme.

 

Moms visas:
Produkter
Övrigt