• Frakt 29 kr. Gratis frakt inom Sverige vid köp över 400 kr!
  • Snabb leverans!
  • 14 dagars returrätt.
  • Kontakt: info@knyt-an.se
  • +46739340279
  • Personlig service

Tygblöjor

Tygblöjor är blöjor som återanvänds efter tvätt. Dagens tygblöjor är enkla och smidiga att använda och finns i många olika färger och mönster. Att använda tygblöjor främjar familjens ekonomi, miljön och är snällt mot den känsliga bebisrumpan. För att använda tygblöjor på heltid behöver barnet cirka 24 stycken.

Tygblöjor består av två delar: en innerblöja som suger upp väta samt en vattentät ytterbyxa (blöjbyxa) som låter barnets hud andas utan att släppa igenom fukt. Innerbyxan består av natur- eller syntetmaterial. Ytterbyxan består oftast av ull eller PUL-laminerat tyg. I vissa modeller sitter innerblöjan och blöjbyxan ihop. Här kan du läsa mer om tygblöjor.

Tvätt

Smutsiga blöjor tvättas minst var tredje dag i 60 grader, tänk på att dagens moderna tvättmaskiner ofta är vattensnåla så ibland behövs ett extra sköljprogram före eller efter det vanliga programmet. Använd tvättmedel fritt från zeoliter och med max 5 % såpa. Använd inte heller sköljmedel. I väntan på tvätt kan blöjorna förvaras i till exempel en PUL-påse eller en hink med lock. Om barnet ammas eller flasmatas behöver man inte ta bort bajset innan blöjan tvättas. äter barnet fast föda kan man med fördel skaka av bajset i toaletten och spola för att få bort så mycket som möjligt innan tvätt.

TYGBLÖJOR - ÖVERSIKT/INFORMATION

 

Läs mer

checkout Till Kassan
Moms visas:
  
Produkter
Övrigt